Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület honlapján. Kérem, engedje meg, hogy egy pár szóban ismertessem szervezetünket.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesületet 2002-ben azzal a céllal alapították meg tagszervezetei, hogy a Körösök Völgye egybefüggő földrajzi terület természeti, környezeti és kulturális értékeit kihangsúlyozva, a fenntarthatóságot maximálisan szem előtt tartva egy „új" turisztikai célterületet kínáljanak a turizmus palettáján.

Mára a tagönkormányzatok támogatásának, az uniós források hatékony felhasználásának, illetve a munkaszervezet munkájának köszönhetően az Egyesület a térségben a terület- és vidékfejlesztés, az aktív - és ökoturizmus, valamint a „zöld” szemléletformálás és a környezeti nevelés zászlóvivőjévé vált. A szervezetnél folyó tevékenységek egyik kiemelkedő eredménye, hogy az Egyesület 2015 áprilisában ünnepélyes keretek között - az országban kilencedikként - megkapta a hivatalos natúrparki minősítést, amely várhatóan újabb lehetőségeket nyit meg további fejlesztésekhez.

Az Egyesület a hazai és határon átnyúló pályázatok elkészítése és menedzselése mellett a vagyonkezelésében lévő Körösök Völgye Látogatóközpontot is üzemelteti, amely a festői környezetű Széchenyi liget közepén található, Békéscsaba belvárosából indulva kellemes, ötperces sétával megközelíthető. Az épület 2007-ben - a „Körösök Lágy Ölén” elnevezésű projekt keretében – kívül-belül felújításra került és az új külsőhöz új tartalmat is kapott: bázisa lett különböző környezet- és természetvédelmi kezdeményezéseknek, kulturális megmozdulásoknak és turisztika programoknak. Elhelyezkedése, felszereltsége, termeinek kialakítása lehetőséget teremtett arra is, hogy konferenciák, illetve nagyobb családi rendezvények kedvelt színhelyévé váljon.

Bízom abban, hogy a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a jövőben az állami és uniós forrásokból megvalósuló pályázataival, egyre gazdagabb és tartalmasabb programjaival, egyedülálló kezdeményezéseivel továbbra is hozzájárul a Körösök Völgye térség természeti, kulturális, turisztikai és társadalmi fejlődéséhez.

Vantara Gyula
elnök

Hírlevél

captcha 

naturparkok

 

szie banner

 

 

banner bikeplan

 

banner lischka

 

banner zoldulj

 

banner nea

 

liszi banner

 

banner crisper

 

banner nulla hulladek