Ismét Közösségi Tervezés a Körösök Völgye Látogatóközpontban!

MEGHÍVÓ KÖZÖSSÉGI TERVEZÉSRE

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Békéscsabáért Helyi Közösség a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében június hónapban elkészíti a helyi közösségi fejlesztési stratégiáját. A stratégia készítésének határideje a pályázati kiírásnak megfelelően június 30. A stratégia közösségi megalkotásával azt kívánjuk elérni, hogy városunk hosszú távú fejlesztése tudatos módon, a lehető legtöbb lakos és közösség, szervezet, vállalkozás egyetértésével, közreműködésével valósuljon meg. Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a fejlesztési folyamatok megvalósításába is minél többen bekapcsolódjanak, célunk tehát, hogy településünk jövője minél többünk, minél több polgár közös ügye legyen.

A Békéscsabáért Helyi Akciócsoport (HACS) 2016 júniusában alakult meg a közszféra, az üzleti élet és a civil szektor szereplőinek együttműködésével. Első feladatunk ennek a helyi stratégiának a közösségi tervezésen alapuló megalkotása.

Stratégiaalkotásunk keretét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban meghirdetett EU-s forrás biztosítja (TOP CLLD), melyből városunk várhatóan 1,5 milliárd forintot használhat fel.

A támogatási keret a helyi szervezetek, intézmények, vállalkozások számára jelent új forrásokat kulturális és közösségi infrastruktúrájuk megújítására, valamint kulturális, közösségi, közösségfejlesztési programjaik megvalósítására.

Közös gondolkodásunkat egy-egy, úgynevezett közösségi tervező műhely keretében valósítjuk meg.

A tervező műhelyek témái 1. helyzetértékelő műhely, jövőtervező műhely, 2. cselekvési tervet előkészítő műhely. Első műhelyünket nagy érdeklődés mellett tartottuk meg az elmúlt héten. A tervezés nyitott, bármikor mód nyílik a bekapcsolódásra, így most szeretettel meghívjuk utolsó, cselekvési tervet előkészítő műhelyünkre, mely során áttekintjük az előző műhelyeken végzett munkát, és arra alapozva folytatjuk tovább a tervezést. Projektötleteit az alábbi linken küldheti be: http://tiny.cc/bekescsaba

Műhelyünk időpontjára 2016. június 23-án 14 órai kezdettel kerül sor, a tervezett időtartam – az előzőhöz hasonlóan – nagyjából három óra hossza.

Helyszín: Körösök Völgye Látogatóközpont – Nagyterem

(5600 Békéscsaba, Széchenyi liget 810. hrsz., fsz.)

Részvételi szándékukat kérem előzetesen itt jelezzék: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bővebb információért kérem, forduljanak bizalommal:

Moravszki Réka

20/ 503 13 60

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hírlevél

captcha 

naturparkok

 

szie banner

 

 

banner bikeplan

 

banner lischka

 

banner zoldulj

 

banner nea

 

liszi banner

 

banner crisper

 

banner nulla hulladek